Offerte maken

Offerte maken

Over ons

Villa Clementine is een prachtige historische villa gelegen in het hart van Waterland. In 1880 bouwde de heer Brantjes de villa als geschenk voor zijn echtgenote, Clementine. Na een grote restauratie heeft het rijksmonument in mei 2016 haar deuren geopend en is de villa exclusief te huur.

Staand op het balkon van Villa Clementine kijk je op de gracht die vroeger de grens van de stad aangaf. Het is hetzelfde balkon waarop Clementine van Rijn haar man Nicolaas Brantjes uitzwaaide toen hij als houthandelaar op pad ging. Hij was een succesvolle handelaar en dat is terug te zien aan de gevel van de villa die rijkelijk met hout is versierd.

Clementine kwam uit Amsterdam en had zich voor haar Nicolaas ver buiten de grachtengordel in het groene Purmerend gevestigd. Zij trouwden in 1872 en als blijk van zijn liefde bouwde hij de villa voor haar in 1880 en gaf hij het haar naam. Samen kregen zij zes kinderen. Niet lang hebben ze als familie van de villa kunnen genieten, want in 1886 overleed Nicolaas. Dit was een grote klap voor Clementine, waardoor ze besloot om haar geliefde villa een jaar later aan een familielid te verkopen.

Weduwe Clementine zette wel de plateelfabriek (aardewerk) voort die hij net had opgezet, omdat de houthandel afnam. Veel van de producten uit deze fabriek zijn Purmerends cultureel erfgoed en een aantal stuks is tentoongesteld in de hal van de villa.

Na een grootse restauratie en renovatie is het unieke historische pand weer in haar oude staat hersteld en heeft het haar liefdevolle doel terug. Er is nieuw leven het herenhuis in geblazen, waardoor onder andere de prachtige monumentale ornamenten weer schitteren als nooit tevoren.

Wanneer je de villa binnenstapt, voel je de historie en hoe rijk mevrouw Clementine zich gevoeld moet hebben toen ze hier woonde. De inrichting van Villa Clementine is klassiek en romantisch, alle kamers ademen dezelfde sfeer. Doordat de sfeervolle ruimtes zowel klein als groot zijn, bieden zij een unieke combinatie waardoor de villa zich perfect leent voor elk soort gelegenheid. Aan de villa bevindt zich een grote, lichte serre, die grenst aan de bijzondere binnentuin en toegankelijk is via de grote zaal beneden. Deze ooit zo chique binnentuin is in oude staat hersteld en aangelegd, compleet met romantisch prieel.

Image

Het team

Hi, wat leuk dat je er bent!
In 2016 begonnen wij, Elise en Silvia, aan ons Villa Clementine avontuur. Als twee zussen wilden we graag samenwerken en toen het runnen van de villa op ons pad kwam, hebben we dat met beide handen aangegrepen. Als snel werd Lynn onderdeel van ons team en sindsdien zijn we met z’n drietjes!

We zijn tijdens het gehele traject betrokken bij jouw evenement en ook op de dag zelf is minimaal één van ons aanwezig. De kleinste details kunnen het verschil maken en daarom vinden wij het erg belangrijk dat wij je vanaf de eerste mail tot het uitzwaaien na het evenement begeleiden. We zorgen ervoor dat je grootste wens, kleinste wens en alles daar tussenin wordt uitgevoerd, zodat je nog heel lang terug kunt kijken op een heel bijzondere dag.

Impressie